Sporočilo ob praznikih

Napisal: Drago Koletnik on . Posted in Novice

 

DU Li-Pe V ČASU PANDEMIJE IN VELIKE NOČI


Večino sveta je z izjemno hitrostjo širjenja prizadela nadvse nevarna in smrtonosna pandemija koronavirusa. Vse javno življenje je ustavljeno. Odrejena je stroga zaprtost v domače najožje okolje hiše ali stanovanja. Zdravstveni delavci se nadpovprečno trudijo, virus pa se še kar naprej širi.

Odpovedana so vsa javna zbiranja in tako tudi velikonočna slavja, ki jih je možno podoživeti samo na daljavo prek televizije, radija, facebuka in spletnih strani. Tako imajo zaprta vrata tudi prostori DU Li-Pe. Dovoljeni so samo pogrebi na pokopališču z udeležbo največ desetih pogrebcev.

Tudi blagoslov velikonočnih jedil, ki je bil vselej množičen, je odpovedan.

V teh najhujših časih pandemije, kakršne na svetu še ni bilo, je z vsemi upokojenci v miselni navezi tudi vodstvo DU Li-Pe, ki vas na daljavo bodri, da se varujete okužbe in da v svojem stanovanju doživite Velikonočno intimno praznovanje.


Ko bo pandemija odpravljena, pa ste zopet dobrodošli v prostorih DU Li-Pe in na letnem zboru članov, ko bo ponovno sklican.


Bodite zdravi in pogumni v osami!

                                                                                                                                                                                                                    Vodstvo DU Li-Pe

OBVESTILO

Napisal: Janez Karničnik on . Posted in Novice

vodstvo DU Li-Pe obvešča vse člane društva

Spoštovani člani DU Li-Pe!

Zaradi splošnega stanja v državi, ko se širi korona virus COVID-19 in je omejeno gibanje prebivalcev ter prepovedano druženje v skupinah, vas obveščamo, da na žalost naše društvo DU Li-Pe ni moglo organizirati in izvesti Zbora članov društva, katerega smo imeli predvidenega za 26.03.2020.

Pripravljeno in natisnjeno je že tudi naše glasilo »Lipe«, vendar vam ga v fizični obliki še ne moremo dostaviti zaradi omenjenih omejitev in tudi novega datuma izvedbe Zbora članov še ne moremo določiti. Čim se bo situacija umirila in ne bo več omejitev gibanja in druženja v skupinah, bomo z aktivnostmi nemudoma nadaljevali, določili datum za izvedbo zbora in vam glasilo tudi dostavili.

Z ozirom na dejstvo, da imamo možnost, kot že do sedaj, objaviti glasilo na naši spletni strani, smo to tudi storili. Glasilo tako lahko od 28.03.2020 že preberete in prelistate na spletni strani s tem, da datum zbora 26.03.2020 ne drži-ne velja.

Želimo vam obilo lepih trenutkov ob prebiranju glasila in seznanitvijo z dogajanjem v društvu v preteklem obdobju predvidenem za letošnje leto.

Prosimo za razumevanje in:
OSTANITE DOMA, ČUVAJTE SE IN OSTANITE ZDRAVI !

Limbuš, 28.03.2020                                                                                                                                                               Vodstvo DU Li-Pe

NUJNO OBVESTILO

Napisal: Janez Karničnik on . Posted in Novice

Nujno obvestilo KS Limbuš

 

OBVESTILO KS0002a

 

ODPOVED ZBORA ČLANOV

Napisal: Janez Karničnik on . Posted in Novice

DU LI-PE odpoveduje ZBOR ČLANOV

                  Scan b0006e

Tajništvo

on . Posted in Novice

   

 

Ste se upokojili? Niste več član kolektiva. Kaj pa zdaj? Čaka vas nov kolektiv. Vas zanimajo ročna dela, petje, slikanje, šah, kegljanje, rekreacija, izleti, družabna srečanja, razna predavanja, sodelovanje s Šolo zdravja, prostovoljstvo (Projekt Starejši za starejše), klepetanje…                                                 Vse to lahko doživite v DU LI PE.

Kaj nam društvo še daje? VELIKO ali pa NIČ! Kolikor pač vsak posameznik želi ali zmore. Poleg raznih sekcij oz. aktivnosti predvsem občutek, da nisi sam, da si član neke skupine, ki ti lahko priskoči na pomoč, ko to potrebuješ, pa čeprav samo z besedo, nasmehom, predlogom.

Članarina društva ostaja enaka, to je 9,00 € za leto 2020.

Članarina za Vzajemni posmrtninski sklad (VPS) je 12,00 € za leto 2020 (sklep UO ZDUS Ljubljana z dne 18.12.2019), od tega društva za svoje delovanje obdržijo 0,35 €, na ZDUS Ljubljana pa se nakaže 11,65 €. Izplačilo posmrtnine je 180,00 € ENOTNO ne glede na leta vplačevanja.
Vse člane društva, ki vplačujejo VPS moramo opozoriti, da je že v letu 2018 pričel veljati Pravilnik o delu Vzajemnega posmrtninskega sklada pri ZDUS, kjer je določeno, da se mora članarina VPS poravnati do konca meseca maja za tekoče leto. V kolikor se le-ta ne bo pravočasno poravnala, upravičenci do posmrtnine po umrlem članu ne bodo dobili izplačane posmrtnine.

Naj navedemo še dokumente, ki so potrebni za uveljavljanje izplačila VS:
 kopija mrliškega lista umrlega člana
 kopija osebne izkaznice svojca, ki je upravičenec do »posmrtnine«
 kopija davčne številke svojca, ki je upravičenec do »posmrtnine«
 kopija številke TRR svojca, ki je upravičenec do »posmrtnine«

Svojce naših članov prosimo, da nas obvestijo o smrti družinskega člana (lahko po telefonu, elektronski pošti ali tudi osebno), saj se bomo le tako lahko na dostojen način poslovili od naših članov društva (praporščak) ter izognili neprijetnostim pri izplačilih VPS.

Če člani društva iz objektivnih razlogov sami osebno ne morejo priti poravnati članarine društva oz. članarine VPS, naj poprosijo za pomoč svoje zaupnike – poverjenike, lahko svojce, sosede …, vendar jim naj ne pozabijo dati s seboj članske izkaznice društva.

Novost v letošnjem letu je STROGO UPOŠTEVANJE VARSTVA OSEBNIH PODATKOV, zato bomo s 01.01.2020 začeli uporabljati nove pristopne izjave za nove člane društva (za dosedanje člane ostane vse nespremenjeno, ker so že lastnoročno podpisovali pristopne izjave), ki vključujejo tudi informacijo glede varstva osebnih podatkov.

                                                                                                                                                                     Tajnica