Mešani pevski zbor

Napisal: Andrej Flogie on . Posted in Mešani pevski zbor

Pevski zbor 222Zbor ima uradni naziv Mešani pevski zbor DU Limbuš-Pekre ali skrajšano MePZ DU Li-Pe. Prvi nastop smo imeli 3. decembra 2010 na praznovanju 25. obletnice ustanovitve DU Limbuš-Pekre. Zbor deluje 7 Let. V tem času so se pevci občinstvu predstavili 56-krat.

Letno imamo 7 do 10 nastopov. Sodelujemo na vseh prireditvah v Limbušu in Pekrah, vsako leto se prijavimo na revijo upokojenskih pevskih zborov Zgornjepodravske regije, izven kraja pa smo nastopali še v Mislinji in na F3ŽO v Cankarjevem domu v Ljubljani.Vsaj enkrat letno nastopimo v enem izmed domov za starostnike v Mariboru. Izvajamo narodne ,ljudske in umetniške pesmi predvsem slovenskih skladateljev, ki gredo hitro v ušesa pevcem in tudi poslušalcem. Do sedaj imamo naštudiranih 30 pesmi. Število pevcev v zboru se stalno spreminja .

Trenutno jih je v zboru 14. Okrepitev bi bila ptrebna vsaj pri moških glasovih. Zbor vodi priljubljeni pevovodja Emil Vezjak.
Vabimo vse, ki imate veselje in voljo do petja, da se nam pridružite. Vaje imamo vsako delovno sredo ob 18.uri v glasbeni učilnici OŠ Rada Robiča Limbuš in trajajo dve šolski uri, t.j. do 19.30. ure. Za informacije smo dosegljivi na štev. 031/252 764. Vodja sekcije je Jože Podpečnik.( posodobljeno 12.11.2017 ).