obisk pri DU MISLINJA

on . Posted in Novice

Že nekaj let zapovrstjo se v mesecu juniju ob prazniku občine Mislinja, ko  tudi DU Mislinja praznuje svoj dan upokojencev, redno srečujemo z njimi na ta njihov dan. Tako smo se  tudi letos 27.06.2012 udeležili njihovega srečanja, ki se odvija pod  šotorom, kjer se zbere veliko število njihovih članov. Samo srečanje je popestreno z kratkim kulturnim programom - govorom predsednika DU in povabljenih gostov, glasbo, petjem, podelitvijo priznanj dolgoletnim članom društva, zakusko in na koncu zabavo.
V kulturnem programu je sodeloval tudi naš mešani pevski zbor LIPE  ter uspešno zapel tri pesmi in ljudske pevke SPOMINČICE, ki so prav tako lepo zapele in zaigrale nekaj ljudskih pesmi.
Da pa ni bilo to srečanje z našimi mislinjskimi prijatelji namenjeno samo našim nastopom in druženju z njimi, smo združili prijetno s koristnim in si še pred tem ogledali gestapovske zapore v Dravogradu pod vodstvom  kustosa, ki nam je predstavil tudi del daljne in bližnje zgodovine teh krajev. Prav tako smo se pod njegovim vodstvom odpeljali tudi v Libeliče, si ogledali zgodovinske znamenitosti - kostnico na pokopališču, staro šolo, kmečka orodja - in si potešili žejo in lakoto z njihovo domačo malico in jabolčnikom. 
V zgodnjih večernih urah smo se srečno vrnili v naš LIMBUŠ.

                                                                                                                                                  Predsednica DU: Teja Pavkovič